>>>
Начало / Всички / От Света / SpaceX ще извърши «туристически полет» около Луната

SpaceX ще извърши «туристически полет» около Луната

spaceX

Американската компания „Спейс Екс“ (SpaceX) заяви в свое прессъобщение, че в края на 2018 г. ще осъществи пътешествие около Луната.

Двама частни граждани „космически туристи“ вече са заплатили значителен депозит за да участват в една мисия около Луната. В края на тази година те ще започнат здравни и физически тестове, както и първоначално обучение.

По-късно през 2017 г. като част от програмата Commercial Crew на NАSА, SpaceX ще започне Crew Dragon (Dragon Версия-2) с космическия кораб до Международната космическа станция (МКС).
Тази първа демонстрационна мисия ще бъде в автоматичен режим, без хора на борда. Последващата мисия с екипаж се очаква да лети през второто тримесечие на 2018 г.

dragon-v2-interior

След оперативните мисии Crew Dragon, които са в ход за NАSА, SpaceX ще стартира частната мисия за „космически туристи“ с обиколка на Луната и завръщане на Земята. Изстрелването ще бъде от историческия Pad 39А Kennedy Space Center, близо до Кейп Канаверал — същата стартова площадка, използвана от програмата Аполо за нейните лунни мисии.

Това е възможност за човечеството да се върне към дълбокия космос за първи път след 45 години и да пътува по-бързо и по-нататък в Слънчевата система, отколкото който и да е.

dragon_b4

Проектиран още от началото за извършване полети с хора, космическият кораб Dragon вече има дълго полетно наследство. Тези мисии ще надграждат това наследство, за да се стигне до операции в дълбокия космос, много важен момент, тъй като SpaceX работи за своята крайна цел — транспортиране на хора до Марс.

Източник: www.spacex.com

Снимки: www.spacex.com

Подобни

...