>>>
Начало / Всички / Здраве & Фит / 5 лесни средства за контрол над повишения апетит

5 лесни средства за контрол над повишения апетит

julemag-com

1. Вода и лимон

homehealthyrecipes-com

Добавяйте в чашата си с вода малко лимонов сок. Той не само ще обогати водата с полезни вещества, но и ще ви помогне да се преборите с чувството на глад.

2. Листа от градински чай

gardenshop-pro

В древността моряците знаели едно просто и ефективно средство. Често те нямали възможност да се хранят и трябвало да се справят с глада. В такива моменти, ако имали възможност, дъвчели листа от градински чай (Салвия), защото той има успокояващо действие и свойството да потиска апетита.

3. Лют пипер

bilka-info

Учени от Канада са провели проучване за ефекта на пипера върху тялото като цяло и върху храно- смилателната система в частност. Установено е, че с лютите чушки се ускорява не само на обмяната на веществата, но също така те се справят и с повишения апетит. Така че, ако добавяте към храната си по малко лют пипер, благодарение на него ще се засищате много по-бързо.

4. Грейпфрут

increasedpresence-com

Наскоро американски изследователи са изяснили, че идеалното решение е да се изяжда половинката от този прекрасен плод, половин час преди хранене. След това ще ви се иска да консумирате значително по-малко.

5. Чай мате

flickr-com

Родината на този прекрасен чай е Аржентина. Обичайно той се поднася с мляко, затова отлично потиска апетита. Чаят също така ще ви зареди с енергия, тъй като съдържа кофеин в състава си.

Източник: www.anews.com

Снимки: julemag.com, homehealthyrecipes.com, bilka.info, gardenshop.pro, increasedpresence.com, flickr.com

Подобни

...