>>>
Начало / Всички / От Света / Хакнаха новинарски сайт на «Ислямска държава»

Хакнаха новинарски сайт на «Ислямска държава»

ytimg-com

Хакери са проникнали в новинарския сайт Amaq на терористичната група «Ислямска държава» (ИД) и са го инфектирали със зловреден софтуер, съобщава Vocativ.

Под прикритието на инсталиране на Flash Player посетителите на сайта Amaq изтеглят опасен софтуер, който позволява на хакерите дистанционно да извличат информация от заразените компютри. В допълнение, зловредния софтуер може да се инсталира и на мобилни устройства, базирани на Android и да се използва за шпиониране на юзера. Софтуерът може да проследява GPS-местоположението му и осигурява достъп до SMS, снимки, видеа и контакти намиращи се в мобилното устройство.

Администраторите на Amaq са предупреди посетителите си за заплахата в чрез своя Telegram-канал, посочва изданието. Впоследствие, предупреждението е било разпространено и до форуми, посветени на ИД.

Засега никоя хакерска група не е поела отговорност за хакването на сайта, но в Туитър-акаунта на един от членовете, свързани с групировката Anonymous, се е появи съобщението: „Идваме за вас…“ и е добавен хаштаг на Amaq-портала.

туит-min
Съобщението в Туитър

Източник: vocativ.com

Снимки: ytimg.com  и  туитър

Подобни

...