>>>
Начало / Всички / Забавно / Служебно куче уволнено от полицията поради прекомерна доброта

Служебно куче уволнено от полицията поради прекомерна доброта

gavel-abcnews-com

Кучето с име Gavel (Съдийско чукче) било взето на служба в австралийската полиция в Куинсланд, но скоро след това е уволнено, поради прекомерната си доброта. Както заявили от полицейското управление, „некомпетентното“ кученце не е показало необходимите способности за живот на бойната линия, съобщава telegraph.co.uk.

Проблемът бил, че Gavel е прекалено общителен. Той обича да общува с непознати хора и предпочита да играе с тях, а не да помага на полицаите да арестуват лошите. Така след няколко месеца неуспешни опити, неговата кариера в правоохранителните органи завършила.

gavel-hdnux-com
Gavel вече на служба при губернатора на Куинсланд

Въпреки това, „когато една врата се затваря, друга врата се отваря“. Немската овчарка е приета в администрацията на губернатора на щата Куинсланд. Сега Gavel има задължението да посреща гостите в сградата на местното правителство, както и да съпровожда на официални събития губернатора, а понякога седи до него на брифингите. На новата си работа «неуспелият полицай» е много щастлив.

Преди време, също и котаракът Larry, който бе взет на служба в офиса на британския министър-председател, беше обвинен, че не може да се справя с «отговорностите си» за лов на мишки. Вместо това, той предпочиташе да играе с тях.

bp-blogspot-com-Larry the Downing Street
«Котаракът на Даунинг стрийт 10» Larry

Източник: telegraph.co.uk

Снимки: hdnux.com, abcnews.com  и  bp.blogspot.com

Подобни

...