>>>
Начало / Всички / От България / Руснак «на градус» заплаши лекарка и полицаи с убийство

Руснак «на градус» заплаши лекарка и полицаи с убийство

бърза помощ густонюз

Районната прокуратура в Пловдив наблюдава бързо производство спрямо руски гражданин за закана за убийство и закана срещу орган на властта за причиняване на телесна повреда, съобщава dariknews.bg.

Вчера мъжът, който живее в Хисаря, се обадил на тел. 112 и поискал да бъде посетен от лекарски екип от Центъра за Спешна помощ заради коремни болки.

Медицинският екип го посетил веднага в дома му и го заварил на легло, като искал от него да посочи причината за оплакванията си. В това време руснакът се заканил, че ще ги убие, станал от леглото, извадил нож от близкия шкаф и го насочил към лекарката. Той отправил към нея думите: „Аз сега ще те убия“.

В това време е бил подаден сигнал в районното полицейско управление в Хисаря, като на място пристигнал полицейски екип, който предотвратил по нататъшна саморазправа. Мъжът отправил заплахи и спрямо служителите на МВР. Той бил в нетрезво състояние. При инцидента няма пострадали.

Руснакът е задържан за срок от 24 часа. Той е с временна адресна регистрация в Хисаря и със статут на чужденец.

На 9 юни 2017 г. той ще бъде задържан за срок от 72 часа с постановление на прокурор и ще бъде привлечен като обвиняем след допълнително съгласуване за правната квалификация с Окръжна прокуратура – Пловдив.

Източник: dariknews.bg

Снимка: gustonews.bg

Подобни

...