>>>
Начало / Всички / От Света / Приют издирва стопанина на «дебел» котарак по снимка в социалните мрежи

Приют издирва стопанина на «дебел» котарак по снимка в социалните мрежи

Служителите на приюта за животни «Chatham County Animal Shelter» в Pittsboro, Северна Каролина, САЩ се опитват да издирят стопанина на затлъстял котарак, който е наречен от тях – Mr. Handsome (г-н Красив) заради лицето му, пише Huffingtonpost.com.

14-килограмовият дебеланко се озовал в сиропиталището като «бездомен», но от зооцентъра са убедени, че все някой трябва да се е грижил досега за него. Човекът, който e донесъл котарака в приюта, казал че той се е навъртал около дома му в продължение на три дни.

Тъй като г-н Красив е твърде голям за да бъде «в развъдник», той засега живее в един кабинет на приюта. „Той обича да се грижа за него, обича да бъде ресан“, споделя за HuffPost служителката на приюта Тифани Фъши (жената, която е на снимката с Mr. Handsome) – „Той наистина е добро момче“.

obsht.com/fat-tomcat
Котаракът „г-н Красив“ има много сладък характер, точно като лицето му

Те разпространяват неговата снимка в социалните мрежи и молят за съдействие. До момента обаче никой не е подал сигнал да е изгубил точно такава котка. Не е открит и чип, който да показва самоличността му или данни на собственика. Въпреки това служителите на приюта са твърдо убедени, че съвсем доскоро някой се е грижил за него и се надяват този човек да се появи.

Все пак, ако не бъде потърсен, пухкавият чаровник ще бъде даден за осиновяване. „Вече има доста желаещи, които искат да го вземат у дома си и няма да е проблем да му намерим нов дом. Ние обаче ще изберем много внимателно следващия му собственик, защото той ще трябва да полага специални грижи за него, както и да го подложи на диета за отслабване“, казват от приюта.

Източник: huffingtonpost.com

Снимка: fb.com/ChathamCountyAnimalShelter

Video: wcnc.com

Подобни

...