>>>
Начало / Всички / Здраве & Фит / Пет начина за да ускорите метаболизма си

Пет начина за да ускорите метаболизма си

lairesports-com

Добре, че съществува такова чудо като метаболизма, та да превръща всичко, което ядем в енергия, а не в мазнини. Въпреки това понякога се налага допълнително да го стимулираме за да си върши работата, пише аctualno.com.

Понякога той е ленив и се налага да го стимулираме. Ето пет необичайни начина, как да го забързате:

1. Яжте жълтък.

жълтъци

В жълтъка се съдържат много полезни вещества – линоловата киселина, арахидонова киселина и лецитин. Двете киселини ускоряват обмяната на веществата, а лецитинът намалява нивото на холестерол.

2. НЕ пийте алкохол на вечеря.

червено-вино

Казват, че в малки количества виното е изключително полезно, но дори чаша от него вечер ще забави химичните реакции в организма ви и храната, която приемате ще бъде складирана като резерв във вид на мазнини.

3. Пийте гореща вода.

topla-voda

Колкото по-голямо количество топла вода приемате, толкова по-голяма е вероятността да забързате метаболизма си. Студената вода излиза по-бързо от организма, а той няма нужда да бъде обезводнен. Има още нещо важно, което трябва да знаете – никога не стойте жадни, особено при физическо натоварване.

4. Консумирайте люти чушки.

люти-чушки

Колкото и да не ви се вярва всички видове люти чушки ще забързат метаболизма ви. Това се дължи на факта, че съдържат капсаицин – алкалоид, който унищожава злокачествените клетки и разтваря мазнините.

5. Дъвчете дъвка.

дъвка

Дъвченето на дъвка има своите здравословни преимущества. Слюнката, която се отделя при дъвченето, е богата на ензими и може да подпомогне работата на стомаха и храносмилането. Трябва, разбира се, да не се прекалява. Също така дъвката трябва да е задължително без захар.

Източник: аctualno.com

Снимки: lairesports.com, zdravedae.com, prikachi.com, bp.blogspot.com, i.ytimg.com

Подобни

...