>>>
Начало / Всички / От Света / Пенсионер умря от инфаркт хващайки рядък покемон

Пенсионер умря от инфаркт хващайки рядък покемон

lapras2

67-годишният жител на Сингапур Weiming Liang (Лян Веймин) починал от сърдечен удар няколко минути след като успял да улови рядкото чудовище, наречено „Lapras“ в играта Pokémon Go.

Според съпругата на починалия на 26 февруари, той отишъл в хотел Marina Bay Sands, където най-редовно ходел да лови покемони. Вечерта на същия ден ѝ се обадили от болницата и ѝ съобщили, че съпругът ѝ е в критично състояние, според Lianhe Wanbao.

wanbao-com-sg-pokemon

В действителност Weiming Liang починал почти веднага след постъпнето му в болницата, където бил докаран в безсъзнание взет директно от улицата.

При преглеждането на мобилния му телефон е установено, че той действително е имал време да отиде на лов за покемони около хотела, успял е да улови не само редкия „Lapras“, но и още едно друго чудовище „Granbull“.

Лян Веймин е бил активен участник в Pokémon Go. В хода на играта е успял да хване повече от двеста вида чудовища и да достигне до 28-мо ниво.

Pokémon Go е безплатна игра за мобилни устройства, базирана на местоположението и разширената реалност, пусната в мрежата от Niantic. Целта на играта е да се хванат и обучават чудовища. Играта е пусната през лятото на 2016 г. и до момента е инсталирана на мобилните устройства на няколко десетки милиона души по целия свят.

Източник: wanbao.com.sg

Снимки: blogs-images.forbes.com и wanbao.com.sg

Подобни

...