>>>
Начало / Всички / От Света / Неизвестен спечели джакпот от $ 447,8 милиона в лотарията «Powerball»

Неизвестен спечели джакпот от $ 447,8 милиона в лотарията «Powerball»

видео-пауърбол-min

Най-малко един билет стана печеливш от лотарията «Powerball», чийто джакпот достигна 447,8 милиона долара в съботния тираж, съобщава monitor.bg, цитирайки Ройтерс, която пък се позовава на представители на самата лотарията.

В последния тираж на 10 юни са изтеглени числата: 32, 26, 20, 38 и 58 (вижте видеото с теленето на числата: ТУК). Билет с тази комбинация е бил купен в Сън сити, щата Калифорния. Джакпотът пада след 19 безрезултатни тегления. Последното теглене, в което джакпотът в популярната лотария е спечелен, е бил на 1 април.

Шансът за спечелването на джакпота е 1 на 292 201 338. За сравнение – вероятността всеки жител на САЩ да стане президент е около 25 пъти по-голяма.

Тиражите на лотарията «Powerball» са всяка сряда и всяка събота. Цената на билетите е 2 долара. Победителят още не е потърсил печалбата си. Понякога късметлиите не се появяват с месеци, като по този начин избягват публичността, припомнят от Ройтерс. Това е деветата най-голяма сума в историята на лотарията в САЩ.

Лотарията «Powerball» се разиграва в 44 щата, столицата Вашингтон, остров Пуерто Рико и на американските Вирджински острови.

Рекордният джакпот в «Powerball» от 1,6 милиарда долара е спечелен през януари 2016 г., но тогава спечелилите са трима, а пък трите билета са от щатите: Флорида, Калифорния и Тенеси.

Любопитно е, че точно преди година – на 8 юни 2016 г., е спечелен подобен джакпот, от джакпота от 429,6 милиона долара. Тогава печелившият билет е бил продаден в щата Ню Джърси.

Неизвестният засега щастливец може да избере или да получи цялата сума на вноски в следващите 29 години, или пък да вземе 279 милиона долара накуп. Върху тази сума обаче той ще дължи данъци от около 90 милиона долара, осведомяват от blitz.bg.

Източници: monitor.bg  и  blitz.bg

Снимка: youtube.com

Видео: powerball.com

 

Подобни

...