>>>
Начало / Всички / От България / Кранево подготвя втория «Фестивал на цацата»

Кранево подготвя втория «Фестивал на цацата»

festivalnacacata-com-2017

За втора поредна година с «Фестивал на цацата» ще се открие летния сезон в крайбрежното село Кранево. От 9 до 11 юни феновете на този вид риба ще имат възможността да се отдадат на кулинарни забавления и игри край огромния плаж.

Втори «Фестивал на Цацата» Кранево 9, 10, 11 Юни 2017 год.
«Фестивал на Цацата»  Кранево 2017

Ще има три тематични музикални вечери – хумор и рокендрол с „Обратен ефект“, ретро и диско с „Трамвай №5“ и български фолклор с най-голямото черноморско хоро, водено от Илия Луков.

По информация от кмета на Кранево Румен Николов, на първото издание на фестивала (2016 г.) са дошли 30 000 души. Тази година се чакат повече, защото гост на събитието ще бъде и «световноизвестна звезда». Името ѝ ще бъде обявено след Великден, пише rus.bg.

Кметът вече е решил да удвои порциите рибена чорба, които сам приготвя по рецепта на жена си и раздава на публиката. По думите му миналия юни два казана не са били достатъчно за многото желаещи. Плановете му са този юни да свари четири с около 330 л чорба за 1000 души. А опиталите супата казват, че е прекрасна – с всички видове черноморска риба и малко рагу от сьомга за «плътен бульон».

Източници: rus.bg  и  festivalnacacata.com

Снимки: festivalnacacata.com

Подобни

...