>>>
Начало / Всички / Забавно / Защо часовниците от рекламите показват едно и също време

Защо часовниците от рекламите показват едно и също време

ih4-ggpht

Защо часовниците в рекламите най-често се изобразяват с една и съща позиция на стрелките, а именно – 10:09 или близка до нея?

Първо, това положение с «мустаци», придава на циферблата «оптимистичен» вид, тоест часовникът, като че ли се усмихва и така подсъзнателно извиква симпатии в потенциалните бъдещи купувачи. Двете стрелки образуват фигурата „V“, напомняща на символа «Виктори», който е знакът на победата, а това повишава нивото на емоциите и извиква по-оптимистична реакция в таргет групите.

montre24-com

На второ място, в тази позиция, стрелките не пречат да се вижда логото на производителя, което обикновено се намира в горната третина на циферблата. Така може отлично да се вижда и календарното прозорче, което обикновено е на позицията на цифрата 3.

seiko-prospex

Първа това изискване за представяне на часовниците си, точно по този начин, въвежда японската фирма „Сейко“. Това става през 60-те години на 20-ти век. Стандартното време на техните реклами оттогава е: «10 часа 8 минути и 42 секунди». По-късно примерът ѝ е последван и от много други производители на часовници и рекламни агенции.

ablogtowatch

Същестуват редица градски легенди, свързани с «10:09 времето», които витаят по света. Много от тях го приписват на някакво историческо събитие, например: убийствата на Линкълн или Джон Ф. Кенеди, хвърлянето на атомните бомби и др., но няма никаква истина зад тези обяснения.

Източник: petapixel.com

Снимки: ggpht.com, montre24.com, seiko-prospex.com, ablogtowatch.com

Подобни

...