>>>
Начало / Всички / От Света / Детска книжка за оцветяване в Холандия вътре с Хитлер

Детска книжка за оцветяване в Холандия вътре с Хитлер

001-berliner-zeitung

Купувачи откриха изображението на Адолф Хитлер в детска книжка за оцветяване, продаваща се във веригата магазини за стоки от ежедневна необходимост Kruidvat в Холандия. В детската книжка за оцветяване може да се види страничка с Адолф Хитлер, на която ръководителят на Третия райх е вдигнал ръка в нацистки поздрав.

Родители, които са открили картинката веднага са подали сигнал в полицията. Проверката потвърдила информацията. Хитлер е изобразен в кител и панталон с бричове, а на ръката е с червена лента със свастика. От едната му страна има нарисуван глобус, поставен върху бюро. На децата се предлагат с буквени кодове подходящи цветове, с които да оцветяват съответните сегменти.

002-Kruidvat-min
Картинката «преди оцветяване»

Властите са взели решение книжката да се изтегли от продажба. Установено е, че тя е издадена от белгийското издателство Trifora. Представители на издателството казват, че в техните продукти за оцветяване, често се появяват лица от историческото минало, включително първият чернокож президент на Южна Африка – Нелсън Мандела, физикът Алберт Айнщайн, бившият президент на САЩ – Ейбрахам Линкълн. Появата сред тях на Адолф Хитлер била наречена «злополучна грешка».

003-Kruidvat-min
Картинката «след оцветяване»

„Книгата се е продавала само половин ден и са били продадени няколко десетки екземпляра. Ще се опитаме да разберем, как всичко това е могло да се случи“ – се казва в изявление на ръководството на магазините Kruidvat във Facebook. Търговците обещават на всеки, който е купил книжката, ако я върне, че ще си получи парите обратно.

Източници: berliner-zeitung.de  и  facebook.com/kruidvat

Снимки: berliner-zeitung.de  и  facebook.com/kruidvat

Подобни

...