>>>
Начало / Всички / От България / Гигантски великденски яйца, зайци и пиленца красят Приморско

Гигантски великденски яйца, зайци и пиленца красят Приморско

Гигантски великденски яйца, зайци и пиленца украсиха градинката пред сградата на Община Приморско по случай предстоящия празник – Възкресение Христово.

003-primorsko-088-min
Еднометровите великденски яйца, пиленца и зайци създават празнично настроение в Приморско

Жители и гости на морския град се събраха на площада и се включиха в боядисването на еднометрови декоративни яйца, зайци и пиленца. Белите великденски символи бяха изпъстрени с акварелни бои и се превърнаха в истински арт шедьоври.

004-primorsko-086-min
Боядисването и на «истинските» великденски яйца също става с голямо удоволствие

Участниците в празничното мероприятие творяха и върху по-малки декоративни яйца, както и върху истински яйца. Инициативата пренесе най-малките участници в „Алиса в страната на чудесата“. Всяко дете вложи много любов, старание и фантазия в оцветяването, след което нашарените великденски произведения на изкуството бяха подредени в пъстра пролетна изложба. На фона на хубавата музика центърът в Приморско се превърна в приказна картина.

006-primorsko-064-min
Момент от творческият процес пред Община Приморско

Културната програма продължи с атрактивни прояви пред кметството в Китен. Там малки и големи се включиха в боядисването на яйца с празнична музика и танци, които се превърнаха в незабравима великденска забава. Във великденското боядисване се включиха и жителите на Веселие, Ясна поляна, Ново Паничарево и Писменово.

Християнският празник ще бъде почетен и от водолазен център „Посейдон“. Въпреки ниските априлски температури и тази година любителите на водния спорт ще се потопят до подводния параклис „Св. Николай Чудотворец“, намиращ се в красивия залив „Крокодилите“. Под водата водолазите ще се чукнат с яйца за здраве, а за да се сгреят ще извадят от морските дълбини бутилка вино, която бяха оставили на гмуркането си по Никулден. Всичко това ще се случи навръх Великден – 16 април (неделя) от 11 часа.

Източници: primorsko.bg  и  bulgaria-diving.com

Снимки: primorsko.bg

Подобни

...