>>>
Начало / Всички / От Света / В Лондон се състоя погребението на Джордж Майкъл

В Лондон се състоя погребението на Джордж Майкъл

akamaihd-net

Погребението на британския певец Джордж Майкъл се проведе в сряда (29 март 2017 г.) в Лондон на гробището «Хайгейт», съобщава BBC News.

Церемонията се e състояла в тесен семеен кръг от роднини и близки приятели на певеца.

„Можем да потвърдим, че погребението на певеца Джордж Майкъл се проведе днес. Семейството и близките му приятели се събрахме на малка, частна церемония за да се сбогуваме с любимия си син, брат и приятел“, заявява семейството на британската знаменитост.

Роднините на певеца, също така добавят, че са благодарни на феновете му за „многобройните им послания за любов и подкрепа“.

Джордж Майкъл (с рождено име: Георгиос Кириакос Панайоту) е роден на 25-ти юни 1963 г. в Лондон в семейството на кипърски грък и англичанка.

Музикантът почина на 25-ти декември 2016 г. на 53-годишна възраст в извънградската си къща в графство Оксфордшир. Наскоро, съдебният лекар на графство Оксфордшир потвърди, че певецът е починал от естествена смърт.

Гробището «Хайгейт» е открито през 1839. Сред най-известните хора, погребани в него са: Карл Маркс, Дъглас Адамс, Джон Голсуорси, Анатолий Кузнецов, Александър Литвиненко, Майкъл Фарадей и др.

Глобалната популярност на изпълнителя идва в началото на 80-те, когато той участва в дуета «Wham!». След разпадането им през 1986 г., той започна солова кариера.

Джордж Майкъл получава множество музикални награди, включително и две «Грами». По време на кариерата си, той е издал шест албума, последният от които през 2014 г. — «Symphonica».

Източник: bbc.com/news

Снимка: akamaihd.net

Подобни

...