>>>
Начало / Всички / От Света / В Китай строят нов високотехнологичен екоград остров

В Китай строят нов високотехнологичен екоград остров

Nanjing Eco-Technology Island

Нов, високотехнологичен екоград строят в Китай. Екотех остров Нанджин (Nanjing Eco-Technology Island) е проектиран от студио NBBJ като инкубатор за иновативни технологии и екологични компании. На територията му ще има изложбена зала, изследователски офиси и жилищни сгради, съобщават от cez.bg в нюзбюлетина си.

Изложбеният център в Нанджин
Изложбения център в Нанджин, проектиран от студио NBBJ
nanjing
Екстериорната архитектура на Изложбения център в Нанджин

Изложбеният център е първата структура, която ще бъде построена. Той ще приветства посетителите още с наближаването им към острова. Комплексът ще се състои от осем петоъгълни офис сгради с големи вътрешни дворове.

Горните части на покривите на сградите ще имат „очи“, през които да влиза естествена светлина в интериорните пространства. Архитектите са провели специализирани проучвания, за да открият оптималната стратегия за осигуряване на дневна светлина и засенчване в различните часове от деня и периоди от годината.

002
Пентагонните сгради осигуряват оптимизирано пространство за наемане и максимизират проникването на дневна светлина

Светлината ще се разпространява от конусовидната геометрия на „светлинните оръдия“ навътре в пространствата, докато навесите ще функционират като пасивни соларни системи за засенчване.

За да подпомогне устойчивостта на проекта, екипът е включил редица функции като зелени покриви, системи за задържане на дъждовната вода, естествена вентилация, динамични фасади и геотермална климатизация.

Изложбеният център вече се радва на награда за най-добър футуристичен архитектурен проект в Китай.

Източник: ceznewsletter.bg

Снимки: nbbj.com , pinterest.com  и  inhabitat.net

Подобни

...