>>>
Начало / Всички / Забавно / В Китай направиха «Най-грандиозната фамилна снимка»

В Китай направиха «Най-грандиозната фамилна снимка»

china-family

По време на честването на китайската Нова година в селото Шише близо до град Шенчжоу в провинция Чжецзян, Източен Китай с помощта на дрон е направена снимка, на която може да се видят повече от 500 члена на фамилията Жен.

На фотографията са представени членовете на рода от 25-то до 31-то поколение. Членовете на този род са разпръснати из цялата страна. Те живеят в Пекин, Шанхай, Синдзян, Тайван. Този път те са се събрали за да актуализират родословното си дърво, пише „Синхуа“.

«Допълването на новите данни в генеалогичната книга ни отне две години и половина» – казва местният ръководител на селото, Жен Туанцзе. «Пролетният фестивал се превърна в добра възможност да бъдат поканени всички членове на рода ни да се съберат за да помнят своите корени, за да се знае кой, къде живее сега», добавя той.

«Празникът на пролетта», който тази година се падна на 28 януари е най-важният традиционен фестивал в Китай и на него е прието хората да се срещат в семеен кръг.

Тази снимка е обявена от интернет потребителите за «най-невероятната фамилна снимка» от тазгодишния „пролетен празник“.

«Фактът, че са успели да се съберат на едно място и да се запознаят помежду си – това е истински успех!», казва един от потребителите на популярния китайски микроблог «Сина вейбо».

Източник: europe.chinadaily.com.cn

Снимка: en.cfp.cn

Подобни

...