>>>
Начало / Всички / От Света / В айфона на Тръмп има само едно външно приложение

В айфона на Тръмп има само едно външно приложение

Donald-Trump-twitter-potus

В смартфона на президента на САЩ Доналд Тръмп има инсталирано само едно външно приложение, съобщава изданието Axios.com, цитирайки източник от Белия дом.

Тъй като президентът Тръмп използва активно своя профил в Twitter (@POTUS), то на неговия айфон има инсталиран само клиент на тази социална мрежа. Смартфонът на главата на американската администрация има множество ограничения, посочва изданието. Например, на него са скрити повечето стандартни програми, а така също е забранено и свалянето на приложения от онлайн магазина на Apple – App Store.

@POTUS-Trump-twittwer-profile
@POTUS – Профилът на президента на САЩ Доналд Тръмп в Twitter

Освен това, източникът споделя, че в Белия дом с всички сили се опитват да уплътняват ежедневния график на Тръмп, така че той по-малко да може гледа телевизия и да пише в Twitter, въпреки че самият президент желае да му се осигурява повече свободно време.

От месец март президентът на САЩ Доналд Тръмп е започнал да използва iPhone. Дотогава той използвал Samsung Galaxy S3, което устройство престанало да получава ъпдейти за безопасност още през 2015 година. Предполага се, че Тръмп е сдал своя мобилен апарат веднага след инаугурацията, обаче и след встъпването си в длъжност президентът никак не е променял своите навици.

В хода на предизборната си кампания Тръмп призоваваше да се бойкотира продукцията на Apple, заради това, че корпорацията отказа за разкрие, след запитване от ФБР, информация за айфона на терориста, убил 14 човека и ранил още 21 в сграда на център за хора с ограничени възможности в Сан Бернардино, Калифорния, през декември 2015 година.

Предшественикът на Доналд Тръмп, Барак Обама отначало предпочитал да използва мобилно устройство BlackBerry с ограничени редица от функциите му, но по-късно също сменил апарата с iPhone.

Източник: axios.com

Снимкr: twimg.com  и  twitter.com

Подобни

...