>>>
Начало / Всички / Забавно / Вълк в Албания дава неочакван урок по «човечност» на хората

Вълк в Албания дава неочакван урок по «човечност» на хората

001-onegreenplanet-org-min

Преди няколко години в град Паток (Северна Албания) в едно от селските семейства хванали вълк и го затворили в клетка. За да се храни дивото животно селяните се нуждаели от голямо количество месо. „Месото“ трябвало да бъде едно старо магаре, което служило на господарите си цял живот, но поради напредналата си възраст станало безполезно за тях.

Изненадващо, когато магарето било вкарано в клетката за да бъде изядено от вълка, той не се втурнал в дива атака срещу него, а напротив – реагирал много приятелски към новия си «съкилийник». Двете напълно различни животни се сприятелили и се разбирали много добре едно с друго.

003-min
Прекрасна „човечна“ история за вълк и магаре

След няколко седмици за необичайния случай научили хората от цялата околност. Албанското правителство получило над 12 хиляди писма от загрижени граждани, които настоявали да се пуснат на свобода и магарето и вълка. В подкрепа на каузата била организирана и петиция в интернет за събиране на подписи. Историята била включена в новините на различните медии. След няколко дни на огласяване на случая и след намесата на министерството на екологията на Албания, клетката била отворена и двете животни били освободени.

Вълкът избягал в дивата природа, а магарето щастливо се върнало на своето пасище. Не е за вярване, но въпреки всичко, след това вълкът често идвал на поляната, където доживявало своите дни, неговият приятел и бивш съкилийник – старото магаре. Това е, което се нарича «истинско приятелство».

От тази история става ясно, че някои дребни неща, като протестни писма от гражданите, могат да повлияят, да дадат накрая определен желан резултат и да спасяват живот. Ако някой ви убеждава, че такива писма и петиции са загуба на време, то просто му разкажете тази прекрасна „човечна“ история за вълк и магаре.

Източник: ntd.tv

Снимки: ntd.tv

Подобни

...