>>>
Начало / Всички / От Света / Бразилец «НЛО-ентусиаст» изчезва оставяйки 14 тома шифровани записки

Бразилец «НЛО-ентусиаст» изчезва оставяйки 14 тома шифровани записки

001-DQXJTc5-min

Невероятно загадъчна история се случи преди няколко дни в Бразилия. Млад 24-годишен мъж на име Bruno Borges (Бруно Боргес) изчезна от дома си в Rio Branco, оставяйки след себе си 14 дебели тома шифровани записки, съдържанието на които никой все още не е успял да разгадае, пише Dailymail.co.uk.

004-8U2pxlx-min
Стените на стаята на Бруно са изписани изцяло с «шифровани записки»

Според близките му, Бруно около един месец преди изчезването му не е излизал от стаята си. След изчезването му, роднините установяват, че стените на стаята му са напълно покрити с криптирани записки, диаграми и рисунки, на едната от които е изобразен самият той заедно с някакъв извънземен. В стаята му откриват също и 14 тома щифровани записки, които лежат един до друг, подредени сякаш по конец и номерирани с римски цифри. Полицията намира в стаята и голяма статуя за около £2000 на средновековния учен Джордано Бруно, застанал върху пентаграм, който символизира пълния алхимически цикъл на преобразуването на металите.

003-tY6ktLX-min
Бруно Боргес в «компанията» на извънземен

Според разказите на роднините му, наскоро Бруно се опитвал да намери пари за свой проект, същността на който, обаче, той отказвал да сподели, с когото и да било. На майка си той многократно заявявал, че е написал 14-томов труд, който ще промени завинаги живота на човечеството към по-добро. Най-накрая, след като получил от негов братовчед сумата от $6000, Бруно се заловил за работа, която, както изглежда е сметнал за завършена към момента на изчезването си.

002-R1z9UwV-min
Статуята на Джордано Бруно намерена в стаята на изчезналия Боргес

При подобни ситуации на първо място се появяват съмнения за проява на психично заболяване, например шизофрения, но според роднините му, при Бруно те не са забелязали никакви нови странности. „Той винаги е бил умен и необщителен и е предпочитал компанията на книгите“, казват те.

Никой не е виждал младежа от 27 март 2017 г., а баща му – бизнесменът Атос Боргес е съобщил пред местната преса, че последно е видял сина си в дома им, облечен в ти-шърт и шорти. Той не е взел със себе си нито пари, нито документи. Мобилният му телефон е изключен, нещо което никога не се е случвало преди.

Източници: dailymail.co.uk ,  imgur.com  и  globo.com

Снимки: imgur.com

Видео: liveleak.com

Подобни

...