>>>
Начало / Всички / От Света / Ален Делон обяви оттеглянето си от киното

Ален Делон обяви оттеглянето си от киното

Ален Делон

Той никога не е говорил официално, че се оттегля, но този петък по време на церемония в негова чест на Международния филмов фестивал за трилъри в Лиеж, френският актьор Ален Делон разкри, че тази есен той се готви да играе на 81-години в своя последен филм, пише leparisien.fr.

„Това ще бъде последният ми филм, защото както един боксьор не иска да се бие прекалено много, така и аз не искам да се снимам прекалено“, каза Делон.

Според 81-годишният актьор, във филма се разказва за любовта на един мъж на „неговата възраст и 50-годишна жена“. Негова партньорка на снимачната площадка ще бъде актрисата Жюлиет Бинош.

Ален Делон като Цезар в "Астерикс на Олимпийски игри"
Ален Делон като Цезар в «Астерикс на Олимпийските игри», 2008 г.

Засега последният филм на иконата на френското кино е „Астерикс на Олимпийските игри“ от 2008 г. Голямата си популярност Ален Делон получава след филмите „Под яркото слънце“, „Роко и неговите братя“, „Гепардът“. Той е кавалер на Ордена на почетния легион през 1991 г. и Носител на наградата „Сезар“ за най-добра мъжка роля във филма „Нашата история“ през 1985 г., а през 1964 г. е номиниран за „Златен глобус“.

Източник: leparisien.fr

Снимка: wallsdesk.com  и  ilaose.blogspot.bg

Подобни

...